For 16 år siden gik Egon Schlosser fra forretningsmand til frivillig – Det har han ikke fortrudt

Egon Schlosser har været formand for Røde Kors Midtfyn siden 2008, men fratræder nu stillingen efter mange år med udvikling og fællesskab i højsædet.

MATIAS CHRISTENSEN - D. 11 MARTS 2024

I 2008 mangler Røde Kors på Midtfyn en ny formand, og Egon Schlosser bliver opfordret til at stille op af Røde Kors selv. Det kan han ikke sige nej til, og han ender med at blive valgt som ny formand. Med et langt CV, der blandt andet dækker over iværksætteri, direktørstillinger i udlandet og job som lektor, var Egon manden, der skulle sætte gang i Røde Kors Midtfyn.

”Det første, jeg gjorde, var at finde ud af, hvad i alverden Røde Kors egentlig laver udover at have genbrugsbutikker. Jeg ringede til Wivie Schärfe, som var formand for Svendborgafdelingen, og vi fik startet et samarbejde mellem nogle af afdelingerne på Fyn, som kunne sparre og hjælpe hinanden,” fortæller Egon.

Egon har altid været meget opsat på at finde ud af, hvilke behov lokalsamfundet rundt om afdelingen havde, og han finder hurtigt ud af, at Røde Kors er meget mere end genbrugsbutikker og får som noget af det første startet vågetjeneste op for afdelingen.

Muligheder er der nok af

Egon har altid skiftet job efter 5-7 år. Der skulle ske noget nyt, så han kunne fortsætte med at udvikle sig. På trods af det, har han nu været formand for Røde Kors Midtfyn i 16 år.

”Hos Røde Kors har der været udvikling hele tiden. Fra første dag til sidste dag, har der været noget at arbejde med. Det er jo fordelen ved Røde Kors, der er ingen begrænsninger for, hvad du kan, hvis du har lyst,” fortæller Egon, der blandt andet har været med til at starte projekter som Snak Sammen mod ensomhed, og Sprogland til integration.

”Der er altid nye behov, vi kan tage fat på og udvikle aktiviteter til,” siger Egon.

Udover sin store involvering i afdelingen på Midtfyn, har Egon været meget engageret i det foreningspolitiske arbejde, blandt andet som medlem af Røde Kors’ hovedbestyrelse og både som formand og medlem i flere arbejdsgrupper under hovedbestyrelsen. Egon har igennem sit frivillige arbejde været med til at sætte sit præg på Røde Kors’ udvikling i mange år.

Det vigtige er de frivillige

”Jeg ville have, at så mange af de frivillige som muligt skulle have ansvar og kompetencer, så de følte sig godt tilpas i opgaverne og havde det godt med hinanden også. Hvis de frivillige har det godt og ved, hvad de skal, vil de også have lyst til at passe deres opgaver,” fortæller Egon om sin ledelsesstil.

Men selvom Egon er leder ind til benet, og tænker meget over, hvordan han bedst muligt engagerer sine frivillige, kan han ikke lade være med at engagere sig selv også.

”Jeg kan ikke kun arbejde administrativt. Jeg skal udvikle ting, der skal ske noget. Jeg har været med til at starte de fleste aktiviteter og fungeret som aktivitetsleder i starten, men når det så kørte stabilt, har vi fået tilknyttet en aktivitetsleder til projekterne,” fortæller Egon, der også har et godt råd med til andre frivillige i Røde Kors.

”Man skal være aktiv i sin afdeling og nysgerrig på, hvad der sker i sit lokalsamfund. Hvis man kan se et behov i lokalsamfundet, og man har nogle i sin afdeling at arbejde sammen med, kan man være med til at udvikle Røde Kors.”